LegumeMancaruriRetete de postRetete usoare de post

Cartofi in stil mediteranean

Cartofi in stil mediteranean

Cartofi in stil mediteranean, cartofi gustosi si sanatosi gatiti la cuptor. Merg de minune vara alaturi de o salata de rosii coapte bine si scaldate in ulei de masline si cu o friptura de pui sau de porc, sau cu fructe de mare. Cartofii gatiti la cuptor sunt foarte gustosi, moi si aromati si mult mai sanatosi nefiind prajiti in ulei de masline. Sau cu un sos tzatzichi.  Le-am adaugat oregano si ulei de masline.

Sfaturi!

  • Tapetam tava cu hartie de copt si apoi adaugam cartofii. Acestia nu se vor mai lipi de tava si nu se vor rupe in momentul intoarcerii.
  • Feliem catrofii in 4 sau ii putem taia rondele.
  • Se pot folosi cartofi noi, iar in acest caz este suficient sa ii spalam foarte bine, nu este nevoie sa le curatam coaja. Daca nu folosim cartofi noi, atunci coaja trebuie neaparat indepartata.
  • Reteta usosara. Cartofii gatiti la cuptor sunt o mancare sau o garnitura foarte usor de preparat si cu foarte putine ingrediente. Avem nevoie de cartofi, oregano, ulei de masline  si condimente: sare piper, ardei boia.

Ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi
  • 1 lingura de oregano
  • 20-30 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • ardei boia dulce

Cum preparam cartofi in stil mediteranean.

1.Mai intai curatam cartofii de coaja si ii taiem in 4 pe lungime.

2.Punem cartofii intr-un bol si adaugam sare, ardei boia, piper, ulei de msline si oregano si amestecam bine.

3.Transferam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

4.Coacem cartofii timp de 45 de minute in cuptorul preincalzit sau pana cand sunt gatiti suficient. Dupa 25 de minute, ar trebui sa amestecam usor in tava sa intoarcem cartofii si pe cealalta parte, insa nu este obligatoriu. Oricum se vor gati.

Cum preparam sosul tzatziki

Avem nevoie de 1 castravete, 1 catel de usturoi, 2-3 fire de marar, 1 iaurt Cremosso sau grecesc.

Dam castravetele pe razatoarea cu ochiuri mici si il punem intr-un bol. Adaugam usturoiul pasat si mararul tocat marunt. Adaugam si iaurtul si amestecam. Asta este tot.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker