
Ghiveci cu legume si carne de pui
Ghiveci cu legume si carne de pui este una dintre cele mai frecvente tipuri de mancare din bucataria romaneasca. Il faceau bunicile noastre, mamele si nu avem cum sa nu il facem si noi. Este un fel de mancare foarte versatil si se poate gati si in varianta fara carne. Noua ne place atat de mult incat nu ne putem satura doar cu o singura portie. Chiar si copilul iubeste mancarea asta.
Sfaturi!
- Se pot folosi legume proaspete sau legume congelate. In acest caz, legumele se vor gati mai rapid.
- Se pot folosi orice legume aveti la indemana, morcovii, telina, ardei, vanata, dovlecel, dar neaparat se adauga ceapa si rosii proaspete la ghiveci.
- Reteta usoara si versatila. Imi place sa gatesc acest fel de mancare deoarece este usor de preparat si cu legume la indemana. Mai ales vara.
Ingrediente:
- 3 cepe mari
- 5-6 rosii mari
- 2 vinete
- 4-5 ardei grasi rosii si verzi
- carne de pui
- 70 ml ulei
- sare
- piper
- ardei boia dulce
- patrunjel verde
Mod de preparare.
1.Vinetele le decojim, le taiem cuburi, le dam un praf de sare si le lasam 20-25 de minute deoparte. Dupa acest timp, le absorbim zeama lasata cu un prosop de bucatarie.
2.Inabusim carnea de pui in uleiul incins pana cand devine albicioasa pe toate partile. Adaugam, ceapa si ardeiul tocate marunt sau julienne si lasam 15-17 minute la inabusit.
3.Adaugam rosiile taiate cubulete, insa inainte sa le taiem trebuie sa le decojim. Tot acum adaugam si vinetele. Potrivim cu sare, piper si ardei boia si lasam la fiert. Daca considerati necesar, puteti sa adaugati o cana de apa. Lasam la fiert 20-25 de minute. La final adaugam patrunjel verde. Pofta buna!