MancaruriPorc

Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti- o mancare de vara extrem de gustoasa, dar si foarte usor de preparat. Nu avem nevoie decat de dovlecei, o mana de carne, ceapa si mirodenii. Sotul mi-a zis ca ii plac mai mult chiar decat ardeii umpluti. 🙂

Sfaturi!

  • Dovleceii curatati de coaja se taie pe jumatate pe verticala. Fiecare jumatate de dovlecel se scobeste cat mai adanc cu o lingurita.
  • Daca folositi dovlecei fragezi, folositi jumatate din mijlocul scobit in amestecul de carne, restul se poate toca marunt si se pune in pungute la congelator. Poate fi folosit la ciorba. Daca avem dovlecei mai batrani, cu seminte mari, aruncam ceea ce scoatem cu lingurita.
  • Este nevoie doar de 200-300 gr carne maxim.
  • Carnea de porc se poate inlocui cu carne de pui, de miel sau de vita.
  • Se servesc cu smantana la fel ca ardeii umpluti.
  • Reteta usoara. Chiar foarte usoara si cu putine ingrediente: dovlecei, carne tocata, ceapa, smantana si mirodenii dupa gust.

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 250 gr carne tocata
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • ardei boia
  • marar verde
  • + optional cascaval
  • + smantana pentru servit

Mod de preparare.

1.Mai intai curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in uleiul incins si o lasam 4-5 minute. Adaugam carnea si o jumatate de ceasca de apa si trecem la pregatirea dovleceilor.

2.Curatam dovleceii de coaja, ii taiem in doua pe lungime si, cu ajutorul unei lingurite, scobim interiorul acestora cat mai adanc si cat mai aproape de peretii laterali.

O parte din ceea ce scobim, din jumatatea dovleceilor, tocam marunt si adaugam in tigaia cu carne si mai lasam inca 5-6 minute la calit. Potrivim carnea cu sare, piper, ardei boia si adaugam si marar verde tocat marunt.

3.Daca va mai ramane dovlecel scobit, tocati-l marunt si poate fi pastrat la congelator pentru ciorbe.

4.Punem dovleceii scobiti intr-o tava si ii umplem cu amestecul de carne. Mie mai mi-a ramas putina carne si am mai scobit rapid un dovlecel micut. Unora le-am pus deasupra feliute mici de rosie.

5. Adaugam o cana de apa in tava cu dovlecei si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand sunt rumeniti si gatiti suficient. Inainte cu 1 minut sa scoatem dovleceii din cuptor, presaram deasupra lor cascaval razuit. Puteti sari de etapa aceasta s sa-i faceti fara cascaval, eu asa faceam in anii trecuti, insa de data asta am avut putin cascaval la frigider si trebuia sa-l utilizez 🙂

Presaram marar verde tocat marunt si servim cu smantana. Sunt un deliciu. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker