AlteleVacante si calatorii

La Zoo in Budapesta

La Zoo in Budapesta

La Zoo in Budapesta  sau ce poti face in marea capitala a Ungariei.

Supranumită Parisul Europei sau Perla Dunării, Budapeste este o mare  capitală europeană foarte frumoasă cu un farmec aparte. Este un oraș cu multe obiective turistice, un oraș cu mijloace de transport foarte bine puse la punct și destul de safe. În cele 4 zile cât am stat aici, ne-am deplasat exclusiv cu mijloacele de transport în comun.

Drumul până la Budapesta

 

  • Se poate ajunge aici fie cu avionul, fie cu mașina. Noi am ales cea de-a două varianta, foarte neinspirată de altfel. Din sudul țării sunt aproximativ 850 de km ce se străbat în aproximativ 10-11 ore.
  • La intrare în Ungaria trebuie să aveți vigneta valabilă. Această se poate achiziționa de la benzinăriile Mol din România, imediat după trecerea vamei  sau online aici– https://hu-vignette.com/ro/

 

La Zoo am fost încă din prima zi, fetita dorindu-și mult să vadă girafele. Si le-am vazut. Pot spune că este o gradină zoologică de mari dimensiuni, cred ca-i cea mai mare gradină zoologică vizitată pană acum organizată pe zone geografice. Din loc in loc am intâlnit locuri de joacă, gustări și băncute, pentru că la un anumit momentdat era musai să ne mai și odihnim. Animalute am intâlnit dintre cele mai variate și mai multe, iar faptul că sunt organizate pe zone geografice este și mai frumos. La intrare am primit un pliant cu organizarea acestora pe zone geografice și ne-a fost mult mai usor sa ne orientăm. Ursul polar și foca au făcut senzatie. Am admirat familia de elefanti, girafele, zebrele, cangurii, papagalii, flamingo, ne-am jucat cu iedutii, am stat intr-un picior precum flamingo, ne-am dat pe tobogane și astfel au trecut cu usurinta aproximativ 4 ore.

 

    

 

Despre celelalte obiective turistice din Budapesta am scris aici.

 

Sfat!

  • Purtați încălțări lejere, deoarece Budapesta este un oraș care se cere străbătut la picior. Sunt multe obiective turistice care așteaptă să fie vizitate.
  • Biletele de autobuz sunt universale, merg și pe tramvai sau metrou, însă sunt valabile doar în ziua achiziționării.  În stații există panouri electronice care te anunță cu privire la timpul când sosește autobuzul.
  • Faceți o plimbare și la lăsarea serii, este un oraș superb și seară. Și nu este periculos.
  • Schimbați forinți la casele de schimb valutar, Change, deși marea majoritate a magazinelor acceptă plata cu cardul.
  • Gustați Kurtos kalacs cu înghețată de la patiseria de pe Vaci Utca.

Cazare

Am fost cazați la Impulso Fashion Hotel– un hotel superb cu mic dejun gustos, iar că și distanță se află la 3 stații de autobuz de centrul orașului. În această zona am întâlnit foarte mulți români, unii lucrau în Budapesta, alții aveau propriile lor afaceri.

  • Atenție la fusul orar, Budapesta este cu o ora în urmă României.

Vacanțe frumoaseva dorim!

Notă: am fost în orașul Budapesta  în cadrul unei călătorii independente, fără nicio colaborare de niciun fel și am fost foarte încântați de arhitectură spectaculoasă a clădirilor, de imaginile superbe oferite de zona Buda, de mijloacele de transport și de civilizatia din acest oraș..

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 27 = 28

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker