Legume coapte cu ulei de masline

Legume coapte cu ulei de masline
Legume coapte cu ulei de masline pot fi serviti cu o salata verde sau o salata de rosii si sunt exceptionali de gustoase. Insa, aceste legume pot constitui si o garnitura deosebita pentru friptura. Cert este ca ne-a placut atre mult si s-a pastrat perfect pana a doua zi.
Cateva sfaturi
- Nu este nevoie sa fierbem legumele inainte, acestea se vor gati perfect la cuptor.
- Legumele folosite sunt dulci, morcovul, ardeiul, ceapa si cartoful sunt legume dulci si foarte gsutoase.
- Condimente. Folosim ardei boia dulce, piper, sare, oregano, insa putem adauga si alte condimente in functie de preferintele noastre gastronomice.
- Reteta usoara. Legumele proaspete stropite cu ulei de masline se prepara cu minim de efort.
Ingrediente:
- 5-6 cartofi medii
- 4 -5 morcovi
- 2 ardei grasi
- 3-4 cepe medii
- 10-12 rosii cherry
- 50 ml ulei de masline
- sare grunjoasa
- piper
- ardei boia dulce
- oregano uscat
Cum preparam Legume coapte cu ulei de masline
1.Mai intai curatam cartofii, morcovii si ceapa, le tocam in cuburi mai mari si le punem intr-un bol incapator.
2.Adaugam ardeiul tocat in fasii mari, adaugam si ceapa curatata de coaja si taiata in 4 si rosiile cherry.
3.Adaugam uleiul de masline si condimentele si amestecam bine astfel incat acestea sa se distribuie uniform deasupra legumelor.
4.Punem legumele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumenesc frumos si sunt perfect gatite.
Dupa primele 25 de minute am intors legumele cu ajutorul unei linguri de lemn.
Am servit legumele la cuptor cu salata verde. Pofta buna!
Va recomand sa incercercati aceasta mancare si daca tineti post. Iar o alta mancare de post pe care v-o recomand este cea de cartofi copti cu mustar. Bineinteles ca aceasta poate fi consumata si ca o garnitura.