AperitiveMancaruriPreparate de Craciun

Oua umplute

Oua umplute

Oua umplute – un aperitiv gustos si deloc gretos. De obicei faceam oua umplute, dar fara a le intoarce cu fata in jos si fara sosul cu smantana. Eu am primit o punga de oua de la o vecina de la tara si nu am vrut sa le las sa se invecheasca.

Sfaturi pentru preparare oua umplute!

  • Cum fierbem ouale fara sa crape? Le punem in cratita, adaugam apa si le punem la fiert la foc mediu. Nu punem ouale dupa ce incepe sa fiarba apa, ci le punem de la inceput in oala.
  • Cum stim ca ouale sunt fierte? Luam un ou in lingura si daca se zvanta, se usuca imediat inseamna ca sunt fierte.
  • Nu va faceti griji daca ouale nu se curata perfect, vor fi acoperite cu sosul de smantana si nu va fi prea vizibil.
  • Reteta usoara. Se pregateste usor si doar din cateva ingrediente.
  • Aperitiv festiv. Aceasta reteta de oua umplute se potriveste perfect si pe masa festiva.

Ingrediente:

  • oua 
  • 1 galbenus crud
  • 120-130 gr smantana
  • 70-80 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel frunze uscate
  • 3-4 felii de ardei gras

Mod de preparare.

1.Mai intai fierbem ouale. Punem ouale in cratita, adaugam apa si le punem la fiert. Le lasam la foc mediu aproximativ 20 de minute. Eu am facut proba unui ou: l-am luat in lingura si daca s-a uscat imediat de apa, inseamna ca este fiert. Am fiert 10 oua, dar nu le-am umplut pe toate, am oprit cateva si pentru salata de maine.

2.Dupa ce fierb ouale, le decojim si le taiem in doua parti egale.

3.Punem galbenusurile intr-un bol si albusurile pe un platou.

4.Punem 3 jumatati de galbenusuri intr-un alt bol, adaugam un galbenus crud si amestecam cu o furculita. Adaugam in mai multe reprize si uleiul si amestecam continu. Va rezulta o maioneza. Pasam si restul de galbenusuri fierte si adaugam jumatate din maioneza peste acestea. Adaugam sare, piper si verdeata uscata. Va rezulta o pasta groasa.

5.Umplem albusurile cu acea crema de galbenusuri si le punem pe un platou cu fata in jos.

6.In bolul cu restul de maioneza, adaugam si smantana si amestecam bine. Adaugam si un praf de sare si turnam cu o lingura deasupra fiecarui ou de pe platou. Ornam platoul nostru cu felii de ardei gras si presaram patrunjel uscat.

Sunt foarte, foarte gustoase! Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

66 + = 72

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker