Mancare de post cu ciuperci
Mancare de post cu ciuperci
Mancare de post cu ciuperci- una dintre cele mai gustoase si satioase mancaruri de post. Datorita faptului ca fetei mele ii plac foarte mult ciupercile, incercam sa le introducem in meniul nostru zilnic. Sper ca va place ideea nostra 🙂 Daca nu tineti post, puteti servi mancarea cu ciuperci cu carne de pui sau porc. Sau chiar cu o salata alaturi cred ca ar merge foarte bine.
Cateva sfaturi:
- Se pot folosi ciuperci proaspete sau ciuperci conservate. Daca folosim ciuperci proaspete, le curatam de palariile de pojghita alba si de lamele.
- Ciupercile se pot folosi intregi sau feliate. Daca le folosim intregi, timpul de gatire al acestora ar trebui sa fie mai mare decat in cazul celor feliate.
- Ciupercile reprezinta un aliment sanatos, usor de digerat si care se prepara rapid.
- Mancare simpla si usor de pregatit din cateva ingrediente, legume care pot fi la indemana oricui: cartofi, ciuperci, ceapa si morcovi
Ingrediente:
- 400 gr ciuperci
- 1 kg cartofi
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 40-50 ml ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare.
1.Mai intai curatam cartofii si ii punem la fiert.
2.Intre timp calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mici in ulei incins pentru 4-5 minute.
3.Adaugam ciupercile si lasam inca 15-17 minute la calit. Daca vi se pare necesar, puteti adauga 50 ml apa. La final adaugam verdeata, sare si piper.
4.Pasam cartofii fierti, adaugam sare si piper dupa gust. Servim piureul de cartofi cu sos de ciuperci. Pofta buna!
Daca aveti nevoie de inspiratie si tineti post, atunci va invit sa aruncati o privire printre mancarurile din aceasta categorie – https://farfuria-cu-gust.ro/retete/retete-usoare-de-post/