Biscuiti/fursecuri/bomboaneDulciuriPreparate de Craciun

Nuci Bounty cu nuca de cocos

Nuci Bounty cu nuca de cocos

Nuci Bounty cu nuca de cocos sunt delicioase, iar crema folosita este cea de la prajitura Bounty cu mici adaptari.  Mi s-a parut interesanta abordarea asta pentru nuci, sunt diferite, dar delicioase. Daca totusi doriti sa ramaneti la varianta clasica, va las reteta mea cu crema de ciocolata aici – https://ciocolatacuzambete.ro/nuci-fursecuri-cu-ciocolata/

ingrediente coji:

  • 4 oua
  • 250 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 670-700 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un strop esenta de vanilie

Ingrediente crema:

  • 600 ml lapte
  • 60 g unt
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri de gris
  • 120 g nuca de cocos
  • un strop esenta de vanilie

Mod de preparare.

1.1.Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, cacao, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina pentru ca aluatul sa nu fie lipicios.

2.2. Facem bilute mici de 4- maxim 5 grame din aluat ( cat o maslinuta mica). Daca vor fi mai mari, va iesi multa compozitie din formele de nuci. Eu am cantarit la inceput, apoi le-am facut pe urmatoare aproximativ cat primele de mari.

3.Coacem bilutele in forma de nuci cateva minute sau cat este nevoie pentru a fi coapte ( la mine a fost nevoie 2-3 minute).

4.Pentru crema procedam astfel: punem laptele, untul si zaharul la fiert si lasam pana cand se topeste untul. Adaugam grisul si mai lasam 4-5 minute, timp in care amestecam continuu. Adaugam si nuca de cocos si mai sam inca 3-4 minute pe foc pana cand crema incepe sa se ingroase ca o budinca. O luam de pe foc si adaugam esenta. O lasam la racorit 8-10 minute si putem umple nucile. Eu am folosit-o calduta. Pudram nucile cu zahar pudra, daca dorim. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker