Frigarui cu creveti si felii de carnati
Frigarui cu creveti si felii de carnati am pregatit pentru pranzul de astazi. Aveam 2 cutii de creveti cumparati de la Lidl ce asteptau de 2 zile in frigider. Asa ca i-am facut la grill. O idee nemaipomenita care am gasit-o si eu, la randul meu, pe Pinterest. Pot spune doar atat: gustos, sanatos si satios.
Sfaturi!
- Crevetii se gatesc foarte rapid, 3-4 minute pe fiecare parte si este suficient. Eu am insistat putin mai mult ca am facut frigarui cu carnati alternati cu creveti, iar carnatii proaspeti s-au gatit putin mai greu.
- Inainte sa-i dam la grill ii pudram cu sare, piper si oregano.
- Se pot face la fel de bine si pe gratar.
- Crevetii au putine calorii, insa sunt bogati in proteine, vitamine si grasimi benefice organismului.
- Merg perfect cu orice garnitura, fie orez, cous- cous, cartofi sau salata verde.
- Reteta usoara. Aceasta reteta este foarte usoara. Avem nevoie de creveti eviscerati si de 1-2 carnati.
Ingrediente:
- 300-350 gr creveti eviscerati
- 2 carnati proaspeti
- sare
- piper
- oregano
- ulei de masline
- bete pentru frigarui
Mod de preparare.
1.Mai intai taiem carnatii feliute. La mine acest procedeu a fost cam dificil pentru ca s-au taiat foarte greu carnatii. A fost nevoie sa las feliile de carnati mai lungi pentru a putea infige batul de frigaruie caci iesea carnea.
2.Se alterneaza pe batul pentru frigaruie un crevete cu o felie de carnat. A fost nevoie sa rup din batul de frigaruie pentru a avea loc in tigaia pentru grill.
3.Ungem tigaia cu ulei de masline si adaugam frigaruile. Le coacem cateva minute pe fiecare parte. Servim cu garnitura preferata. Pofta buna!
Va sugerez sa incercati si crevetii in sos de vin, care sunt senzationali sau paste cu fructe de mare. Reveniti cu impresii daca v-au placut!
4 Comments