MancaruriPorc

Tocana in straturi cu carne de porc

Tocana in straturi cu carne de porc

Tocana in straturi cu carne de porc sau buglama de porc. Buglamaua este o tocana care se prepara in Azerbaijan, dar se prepara cu carne de miel sau de oaie. Am pregatit cu carne de oaie si a fost un deliciu, asa ca am incercat si cu carne de porc. Este foarte gustoasa!

Sfaturi!

  • Secretul pentru o tocana reusita este sa punem primul strat de carne si de-abia apoi sa venim cu straturile de legume. Astfel carnea se va gati perfect si va fi foarte frageda.
  • Un alt secret pentru reusita buglamalei este sa acoerim oala cu un capac. Astfel gusturile se vor intrepatrunde.
  • Desi la origini nu se adauga sos la aceasta mancare, eu am adaugat sucul de rosii din conserva de rosii in suc propriu.
  • Reteta usoara si sanatoasa. Aceasta este o reteta foarte usoara, fara prajeluri si foarte sanatoasa.

Ingrediente:

  • 500-600 gr carne de porc
  • 1 cutie de rosii in suc propriu/ 3-4 rosii proaspete
  • 1 ceapa mare
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 4-5 fire de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • ardei boia dulce
  • patrunjel verde

Mod de preparare.

1.Mai intai portionam carnea de porc si o asezam pe fundul oalei. Eu am folosit un vas ceramic cu capac.

2.Presaram sare, piper si ardei boia, iar apoi adaugam ceapa taiata rondele.

3.Adaugam rosiile feliate, cartofii, usturoiul si ultimul strat de dovlecei, toate taiate rondele.

4.Diluam sosul de rosii din conserva cu o ceasca de apa, adaugam sare si piper si adaugam peste tocana noastra. Acoperim cu capac si dam la cuptor pentru 60-65 de minute. Nu este nevoie sa amestecam in oala, nu se va lipi nimic. La final adaugam patrunjelul tocat marunt. Pofta buna!

  • Tocana se potriveste perfect cu o salata verde sau cu o salata de spanac.

 

sursa

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker