Aluaturi sarateMancaruriPaine/Pizza

Paine de casa coapta in vas ceramic

Paine de casa coapta in vas ceramic

Paine de casa coapta in vas ceramic, paine pufoasa cu kefir coapta in vasul ceramic cu capac. Se poate coace si in tava sau intr-un vas de yenna. Nimic nu se compara cu gustul si mirosul painii de casa proaspat scoasa din cuptor si servita cu branza.

Paine de casa

  • Aluatul pentru paine trebuie sa fie usor elastic, deloc lipicios si destul de moale.
  • Avem nevoie de un cantar de bucatarie pentru a cantari ingredientele.
  • Painea se poate coace in vasul ceramic, vas de fonta, de yenna sau orice tava aveti la indemana.
  • Atunci cand folosim un vas ceramic, preinacalzim vasul in cuptor timp de 30 de minute, il tapetam cu faina si adaugam aluatul. Vasul se tine acoperit cu un capac timp de 30 de minute, apoi se descopera si se lasa inca 30 de minute la copt fara capac. Astfel painea noastra va prinde o crusta frumoasa.

Ingrediente:

  • 200 ml kefir
  • 150 ml apa calduta
  • 580-600 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata/ 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare.

1.Mai intai punem apa calduta intr-un bol incapator si dizolvam drojdia in ea.

2.Adaugam zaharul, uleiul si kefirul si amestecam usor cu o lingura.

3.Adaugam faina si sarea si incepem sa framanatam un aluat moale, dar nelipicios. Lasam aluatul la dospit timp de 50-60 de minute intr-un loc calduros. Eu folosesc cuptorul cu microunde.

4.Preincalzim vasul in care vom coace painea in cuptor timp de 30 de minute. Este recomandat sa folosim un vas cu capac pentru a obtine crusta crocanta deasupra painii.

5.Presaram un praf de faina in vas, adaugam aluatul tot in vasul incins si acoperim vasul cu capacul. Il dam 30 de minute la cuptor la 200 de grade, apoi descoperim vasul si mai lasam inca 25-30 de minute. Lasam painea la racit. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker