Stufat de pui
Stufat de pui este o mancare foarte gustoasa, dar si sanatoasa pentru ca nu exista prajeala in aceasta mancare. Stufatul este o mancare ce se prepara cu usturoi verde din abundenta. In copilarie, mama facea aceasta mancare cu carne de miel sau ied in seara de Inviere. De-a lungul timpului, am inlocuit carnea de miel cu cea de porc sau de pui si va spun ca este foarte gustoasa si asa. In plus, stufatul de pui este o mancare gustoasa ce poate inlocui cu brio mancarea de miel de Paste, daca nu agreati prea mult carnea de miel sau de oaie. Daca doriti reteta de stufat de miel, uitati reteta aici.
Carne de pui
- Folositi pulpe, ciocanele sau chiar pui de tara pentru un plus de gust.
Gatire
- Stufatul de pui este o mancare ce se gateste exclusiv la cuptor. Daca aveti functie de ventilatie la cuptor, o puteti folosi pe aceasta.
Ingrediente:
- 1 kg carne de pui
- 3-4 fire de usturoi verde
- 2 linguri pasta de toamte
- sare
- piper
- patrunjel verde
Cum preparam stufat de pui
1.Mai intai curatam carnea de pui si o punem in tava.
2.Adaugam usturoiul verde tocat rondele, adaugam si pasta de tomate dizolvata in apa. Adaugam apoi apa atat cat sa acopere carnea. Nu va faceti griji, sosul acesta va scadea foarte mult in timpul coacerii.
2.Adaugam sare si piper si dam mancarea timp de 70-75 de minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Dupa primele 30 de minute, intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta pentru a se rumeni frumos pe fiecare parte. Sosul va scadea considerabil, insa nu este nevoie sa mai adaugam apa, va fi suficient. la final adaugam patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!