Ciorba de pui a la grec
Ciorba de pui a la grec
Ciorba de pui a la grec este o ciorba foarte gustoasa si foarte satioasa. Noua ne place cel mai mult sa o servim cu felii de paine prajite. Ciorba asta ma scoate din incurcatura ori de cate ori este nevoie. De obicei o drag cu smantana cat mai grasa, insa de data aceasta am dres-o cu iaurt Cremosso, un iaurt foarte gras, preferatul meu.
Cateva sfaturi
- Am folosit piept de pui din comert, care s-a gatit foarte usor si rapid. Acesta se poate inlocui cu piept de pui de curte, insa in acest caz trebuie sa prelungiti procesul de gatire. Ciorba va iesi foarte gustoasa cu piept de pui de curte.
- Culoarea galbuie a ciorbei este data de morcovul calit.
- Legume se pot adauga dupa gust.
- Din ingredientele folosite mi-au ieist 6 portii de ciorba.
- Reteta usoara. Aceasta este o ciorba ce se prepara foarte usor, ca de altfel orice alt tip de ciorba.
Ingediente:
- 2 buc piept de pui
- 1 morcov mare
- 2 ardei grasi, 1 rosu, 1 verde
- 2 felii de telina
- frunze de telina
- 1 iaurt Cremosso
- 30-40 gr ulei
- sare
Cum preparam Ciorba de pui a la grec
1.Mai intai curatam morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Carnea de pui o taiem cubulete si o punem impreuna cu morcovul in cratita in care vom fierbe ciorba. Adaugam ulei si le punem la calit timp de 10-15 minute sau pana cand pieptul de pui devine albicios.
2.Adaugam suficienta apa, acoperim oala si lasam ciorba la fiert 25-30 de minute. Adaugam ardeiul si telina tocate cubulete si lasam din nou la fiert inca 15-20 de minute. La final adaugam frunzele de telina tocate marunt si potrivim de sare.
3.Lasam ciorba 5-7 minute la racorit, apoi o dragem. Punem iaurtul intr-un bol si adaugam in fir subtire 2 polonice de ciorba. Amestecam bine si apoi turnam in fir subtire amestecul de iaurt in oala cu ciorba. Pofta buna!