DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura cu cirese si bezea

Prajitura cu cirese si bezea

Prajitura cu cirese si bezea este o prajitura delicioasa facuta dupa o reteta veche. Este dulce, insa nu exagerat de dulce, iar bezeaua crapa minunat atunci cand o portionam. Ai mei de-abia au avut rabdare sa fac cateva poze, caci furau tot ce eu puneam pe platou.

Blatul

  • Blatul prajiturii este de fapt un aluat pufos, framantat cu drojdie si lasat la dospit.

Cirese

  • Cu cat mai multe cirese folosim, cu atat mai bine. Eu am avut cirese amare care i-au dat un gust extraordinar prajiturii.
  • Le-am cantarit dupa ce le-am scos samburii si am avut 500 de grame de cirese.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 250 gr faina
  • 200 gr zahar + 1 lingura
  • 120 ml lapte
  • 80 gr unt
  • 1 plic de drojdie uscata/ 7 gr
  • un praf de sare
  • 500 gr de cirese curatate de samburi + 3 linguri de gris

Cum preparam Prajitura cu cirese si bezea

1.Mai intai pregatim aluatul. Punem faina intr-un bol si adaugam galbenusurile, un praf de sare si 1 linura de zahar. Topim untul si il lasam putin la racorit, apoi il adaugam si pe el peste faina. Drojdia o dizolvam in laptele caldut, o adaugam peste faina si framantam un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul la dospit timp de o ora.

2.Intindem aluatul si il punem in tava tapetata cu hartie de copt. Am avut o tava cu dimnesiunile 24 / 33 de cm.  Presaram grisul si adaugam ciresele curatate de samburi. Mai lasam inca 30 de minute la dospit .

3.Coacem prajitura timp de 20-25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

4.mixam albusurile cu 200 de grame de zahar pana cand devin o bezea ferma si o intindem uniform deasupra cireselor.

5.Dam din nou prajitura la cuptor pentru inca 10-15 minute sau pana cand bezeaua este coapta.

Lasam prajitura la racit si o portionam. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker