Prajitura cu cirese si bezea
Prajitura cu cirese si bezea
Prajitura cu cirese si bezea este o prajitura delicioasa facuta dupa o reteta veche. Este dulce, insa nu exagerat de dulce, iar bezeaua crapa minunat atunci cand o portionam. Ai mei de-abia au avut rabdare sa fac cateva poze, caci furau tot ce eu puneam pe platou.
Blatul
- Blatul prajiturii este de fapt un aluat pufos, framantat cu drojdie si lasat la dospit.
Cirese
- Cu cat mai multe cirese folosim, cu atat mai bine. Eu am avut cirese amare care i-au dat un gust extraordinar prajiturii.
- Le-am cantarit dupa ce le-am scos samburii si am avut 500 de grame de cirese.
Ingrediente:
- 3 oua
- 250 gr faina
- 200 gr zahar + 1 lingura
- 120 ml lapte
- 80 gr unt
- 1 plic de drojdie uscata/ 7 gr
- un praf de sare
- 500 gr de cirese curatate de samburi + 3 linguri de gris
Cum preparam Prajitura cu cirese si bezea
1.Mai intai pregatim aluatul. Punem faina intr-un bol si adaugam galbenusurile, un praf de sare si 1 linura de zahar. Topim untul si il lasam putin la racorit, apoi il adaugam si pe el peste faina. Drojdia o dizolvam in laptele caldut, o adaugam peste faina si framantam un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul la dospit timp de o ora.
2.Intindem aluatul si il punem in tava tapetata cu hartie de copt. Am avut o tava cu dimnesiunile 24 / 33 de cm. Presaram grisul si adaugam ciresele curatate de samburi. Mai lasam inca 30 de minute la dospit .
3.Coacem prajitura timp de 20-25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
4.mixam albusurile cu 200 de grame de zahar pana cand devin o bezea ferma si o intindem uniform deasupra cireselor.
5.Dam din nou prajitura la cuptor pentru inca 10-15 minute sau pana cand bezeaua este coapta.
Lasam prajitura la racit si o portionam. Pofta buna!