Prajitura frageda cu gem si aluat razuit- reteta veche
O prajitura extrem de frageda si delicioasa. Si simpla. Reteta este veche, dar delicioasa. Se poate face cu orice gem, eu am folosit de zmeura, dar cu gem de vinsine este si mai, si mai delicioasa.
Ingrediente:
- 1 ou
- 250 g untura
- 200 g zahar
- 50 g smantana ( 1 lingura)
- 450-470 g faina
- 1 borcan de gem
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 plic de praf de copt
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- nuca
- zahar pudra
Mod de preparare prajitura cu gem si aluat razuit – reteta veche.
1.Amestecam untura cu smantana si zaharul si zaharul vanilat.
2.Adaugam oul, sarea, esenta de vanilie si praful de copt si amestecam.
3. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicos.
4. Impartim aluatul in 2 parti, una mai mare si una mica, le infasuram in folie alimentara si dam 1 ora la congelator.
5. Ungem o tava cu ulei, tapetam cu faina si intindem cu degetele partea mai mare de aluat.
6. Ungem cu gem, adaugam nuca taiata mai mare si radem deasupra bila mai mica de aluat.
7. Coacem prajitura la 200 de grade pana cand se rumeneste frumos deasupra ( aprox.35 de minute). Lasam sa se raceasca, apoi portionam. Pofta buna!
Este o reteta absolut geniala, multumesc mult pentru postare :XX
Va multumesc si ma bucur ca va place!