Prajitura rasturnata cu visine si frisca
Cu un gust dulce- acrisor, iubitorii de visine o vor indragi imediat: prajitura rasturnata cu visine si frisca. Asta am facut astazi. Dureaza mai mult pana curatam visinele de samburi. Daca aveti visine, incercati-o neaparat!
Ingrediente:
- 800 g visine + 7 linguri de zahar + 100 g unt
- 6 oua
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 4 linguri de ulei
- 1 plic de praf de copt
- 1 plic de zahar vanilat
- un praf de sare
- 200 ml frisca lichida
- 50 g crema de branza
Mod de preparare prajitura rasturnata cu visine si frisca.
Mai intai curatam visine de samburi. Presaram cele 7 linguri de zahar in tava, asezam uniform visinele, iar deasupra adaugam din loc in loc cubulete de unt.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute.
Intre timp pregatim compozitia: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana cand devine o bezea tare.
Galbenusurile le mixam cu uleiul.
Adaugam galbeusurile peste albusuri si incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam si faina treptat si praful de copt si incorporam usor. Turam compozitia din loc in loc peste visine si uniformizam usor cu o spatula. Dam compozitia la cuptor pentru aprox. 30 de min. sau pana trece testul cu scobitoarea.
Despartim marginile prajiturii care s-au lipit de tava cu un cutit si rasturnam prajitura pe un platou, tava sau ce aveti voi. Se va desprinde perfect.
Lasam la racit.
Mixam si frisca si adaugam si crema de branza, incorporam cu mixerul si ornam prajitura.
Pofta buna!
sursa: http://colectiederetete.blogspot.ro/2016/06/prajitura-rasturnata-cu-visine.html
Foarte interesante,
Mulțumim frumos
Multumesc si eu!