DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune este un deliciu, dulce-acrisoara, cu blat pufos si ornata cu frisca. Un deliciu de sezon rapid si cu putine ingrediente. Tava mea a fost mica, cu diametrul de 21 de cm.

Ingrediente tava 21 cm:

  • 250 g prune
  • 4 oua
  • 150 g + 3 linguri de zahar
  • 30 g unt/margarina
  • 180 g faina
  • esenta de vanilie
  • 200 g frisca lichida

Mod de preparare prajitura rasturnata cu prune.

Presaram in tava in care coacem prajitura cele 3 linguri de zahar. Daca faceti in tava mai mare, dublati cantitatile.

Peste zahar punem prunele desfacute in 2 si adaugam din loc in loc cate un bob de unt. Dam pentru 15 minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Cand se va topi zaharul si untul, se va face o spuma in tava.

 

In timpul cat prunele sunt la cuptor, pregatim blatul. Punem ouale intr-un bol si le mixam cu zaharul pana cand devin o crema albicioasa ( 7-8 minute). Adaugam faina si esenta, incorporam bine si punem cu o lingura peste prunele caramelizate.

 

Dam prajitura la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand este gata, desprindem cu un cutit marginea prajiturii si o rasturnam pe un platou. O lasam la racit, apoi o ornam cu frisca mixata spuma. Se poate lasa prajitura si neornata cu frisca, depinde de gusturi.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker