Vanata, unul dintre legumele de sezon cele mai gustoase si mai consumate, are si numeroase beneficii asupra organismului. Pulpa, dar si coaja, aduc organismului un aport considerabil de fibre, necesar unei digestii echilibrate, dar are si un puternic efect antioxidant. Unde mai pui si faptul ca este foarte gustoasa in orice fel ai pregati-o!
Ingrediente:
- 1 vanata
- 2 oua
- 100 g faina
- oregano
- sare,piper, ardei boia
- 1 capatana de usturoi
- ulei
- 1 lingurita de otet
Mod de preparare.
Taiem vanata rondele de grosimea dorita. Eu le-am taiat mai subtiri sa se patrunde bine.
Batem ouale intr-un bol, adaugam faina, sare, piper, ardei boia si oregano si amestecam bine.
Punem o tigaie cu ulei la incins, iar cand este incins bine punem rondelele de vinete date prin ou batut.
Le prajim pe ambele parti si le scoatem pe un servet de hartie.
Curatam usturoiul si il pisam bine cu sare. Dupa ce l-am pisat, il punem intr-un castronel si cu o lingura de lemn ( neaparat de lemn) amestecam putin, punem putin ulei si amestecam ca la maioneza. Punem si o lingurita de otet si amestecam in continuare, iar putin ulei pana cand creste suficient de mult. Nu va faceti griji din cauza otetului, nu se va resimti la gust.
Servim vinetele cu sos de usturoi.
Pofta buna!