Fasole verde pane cu sos de rosii
Fasole verde pane cu sos de rosii este o mancare excelenta. Pastaile de fasole verde sunt usor crocante la interior, iar sosul de rosii este senzational, se potriveste atat cu carne la gratar, cat si cu legume. Fasolea verde este foarte gustoasa indiferent ca o preparam cu carne, ciorba, salata, prajita sau pane.
Cateva sfaturi!
- Este nevoie sa folosim fasole verde cat mai frageda pentru a se gati bine in timpul prajirii. Oricum ramane crocanta, insa daca este batrana va fi si atoasa. Daca totusi aveti fasole verde mai batrana, o puteti da intr-un clocot ( si sa o scurgeti foarte bine) inainte de a o face pane.
- Se poate folosi orice tip de fasole, fie ca sunt pastai lungi, verzi sau galbene.
- Fasolea verde se pastreaza perfect la congelator. Se spala, se toaca dupa preferinta si se congeleaza. Nu este nevoie sa o oparim.
- Rosii proapete. Sosul de rosii este gustos cu rosii proaspete, insa acestea se poate inlocui cu pasta de tomate sau rosii in suc propriu conservate.
Ingrediente:
- aprox. 300 gr fasole verde
- 3 oua
- 3 linguri cu faina
- 1/2 lingurita usturoi granulat
- sare
- piper
- + 1 kg de rosii, 3-4 catei de usturoi. marar verde
Cum preparam Fasole verde pane cu sos de rosii
1.Mai intai curatam/ taiem capetele pastailor de fasole verde.
2.Batem ouale, adaugam faina, sare, piper si usturoi granulat.
3.Dam fasolea verde prin amestecul pentru pane si le prajim in ulei incins pe ambele parti pana cand se rumenesc frumos.
4.Pentru sosul de rosii procedam astfel: dam rosiile pe razatoarea cu ochiuri mari avand grija sa aruncam coaja acestora. Punem rosiile razuite intr-o tagaie si le punem la fiert timp de aprox. 20 de minute. Adaugam usturoiul pasat si mararul, mai lasam 1 minut la fiert si stingem focul.
Servim fasolea verde pane cu sos de rosii. Pofta buna!
Daca ne raman pentru a doua zi, acestea se pastreaza perfect la frigider.
Va recomand si mancarea de fasole verde cu carne de porc, este gustoasa si satioasa.