Salata cu broccoli si ciuperci
Salata cu broccoli si ciuperci
Salata cu broccoli si ciuperci este o salata extrem de gustoasa si de satioasa, dar mai ales extrem de sanatoasa. Se cunosc beneficiile consumului de broccoli si a inceput sa fie unul dintre alimentele cele mai des consumate. Profilul nutriţional al acestei plante este cu adevărat impresionant: conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi vitamina K, o vitamina extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină „vitamina de coagulare a sângelui” sau vitamină coagulantă. Vitamina K se găseşte în extrem de puţine alimente ( in crucifere, spanac, prune, kiwi, avocado, mazare verde, ficatul de vita, carnea de vita etc).
Trebuie precizat ca din aceste ingrediente iese o salata mare, aproximativ 3 portii.
Ingrediente salata:
- 1 broccoli
- 1 borcan de ciuperci feliate
- 2-3 rosii
- 1 legatura de ceapa
- optional: 1 conserva de sprot afumat
- sare
- ulei de masline
Ingrediente dressing:
- 50 gr iaurt
- zeama de lamaie
- sare
- oregano
Mod de preparare.
1.Mai intai punem o cratita cu apa la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam broccoli despartit in manunchiur si il lasam timp de 5 minute sa fiarba.
2.In alta craticioara punem ciupercile la fiert si le lasam aproximativ 15 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca apa.
3.Taiem ceapa si rosiile si le punem intr-un bol. Adaugam ciupercile fierte si broccoli, un praf de sare si ulei de masline si incorporam usor.
4.Pentru dressing amestecam iaurtul cu zeama de lamaie, un praf de sare si oregano. Punem salata in boluri mai mici si adaugam dressingu-ul deasupra si sprotul din conserva. Pofta buna!