Broccoli- sanatatea din farfurie

Broccoli- sanatatea din farfurie
Broccoli- sanatatea din farfurie. Broccoli face parte din familia cruciferelor alaturi de conopida, varza de Bruxelles, guliile, napii și varza. Se observa un consum din ce in ce mai ridicat de broccoli in randul populatiei tarii care-si doreste un stil de viata cat mai sanatos.
Profilul nutriţional al acestei plante este cu adevărat impresionant: conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi vitamina K, o vitamina extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină „vitamina de coagulare a sângelui” sau vitamină coagulantă. Vitamina K se găseşte în extrem de puţine alimente ( in crucifere, spanac, prune, kiwi, avocado, mazare verde, ficatul de vita, carnea de vita etc).
Conținutul important de vitamina C face ca 100 de grame de broccoli consumate zilnic în cazul unei răceli să scurteze tipul de manifestare al acesteia. De asemenea, prin vitamina C luptă împotriva radicalilor liberi, încetinind astfel procesul de îmbătrânire al celulelor, deci a corpului nostru.
Tulpina de broccoli, poate fi si ea gătită la abur 3-6 minute. În felul acesta, devine uşor de consumat şi vă oferă fibre de calitate superioară, un ajutor obligatoriu pentru tranzitul intestinal.
Se recomanda consumul de broccoli crud deoarece isi pastreaza toate substantele nutritive sau gatit maxim 5 minute la abur.
In famila noastra este extrem e iubit broccoli si este consumat aproape zilnic sau la doua zile.
Daca iti doresti sa incluzi broccoli in alimentatia ta, iti sugeram in continuare cateva idei de a-l gati.
- Gatit la abur timp de 5-10 minute peste care putem adauga un praf de sare. Este delicios. Se poate consuma ca si garnitura pentru diverse fripturi sau ca atare.
- Tarta cu broccoli si piept de pui. Se pot adauga si alte legume in functie de ce avem la indemana. Reteta de tarta o gasiti aici.
3.Budinca de broccoli cu piept de pui. Asa vor consuma chiar si mici pretentiosi broccoli.
4 Comments