Salata fara maionezaSalate

Salata de sfecla rosie cu smantana

Se spune ca sfecla rosie este cel mai puternic purificator al sangelui. Pe langa faptul ca este o sursa excelenta de vitamine (A, B, C, E, K) si minerale (magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, mangan), sfecla rosie poate combate anemia datorita continutului ridicat de fier.

Se poate consuma proaspata, coapta sau fiarta sau chiar sub forma de suc, sfecla este alimetul protector al ficatului.

Ingrediente salata de sfecla rosie cu smantana:

  • 1 sfecla rosie medie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de smantana
  • sare.

Mod de preparare salata sfecla rosie cu smantana. 

  1. Spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert pana cand putem infige usor furculita in ea (apox. 40 de min.)
  2. Curatam si pisam usturoiul in mojar. 
  3. Sfecla fiarta o lasam la racit, ii curatam coaja si o dam pe razatoarea mare.
  4. Amestecam sfecla cu smantana si usturoi. Adaugam sare dupa gust.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker