Salata fara maionezaSalate
Salata de sfecla rosie cu smantana

Se spune ca sfecla rosie este cel mai puternic purificator al sangelui. Pe langa faptul ca este o sursa excelenta de vitamine (A, B, C, E, K) si minerale (magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, mangan), sfecla rosie poate combate anemia datorita continutului ridicat de fier.
Se poate consuma proaspata, coapta sau fiarta sau chiar sub forma de suc, sfecla este alimetul protector al ficatului.
Ingrediente salata de sfecla rosie cu smantana:
- 1 sfecla rosie medie
- 4-5 catei de usturoi
- 2-3 linguri de smantana
- sare.
Mod de preparare salata sfecla rosie cu smantana.
- Spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert pana cand putem infige usor furculita in ea (apox. 40 de min.)
- Curatam si pisam usturoiul in mojar.
- Sfecla fiarta o lasam la racit, ii curatam coaja si o dam pe razatoarea mare.
- Amestecam sfecla cu smantana si usturoi. Adaugam sare dupa gust.
Pofta buna!