BauturiDin camara

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni- un sirop delicios si foarte aromat cu ajutorul caruia putem pregati un suc racoros in miez de vara. Se pregateste rapid, iar sticlele de sirop se pot steriliza si pastra pentru iarna. Eu am ales sa le pastrez la frigider si sa le consumam acum. Nu pot rezista vara unui astfel de sirop. Iar cum in ” Gradina Ursului” ( in gradina tatalui meu) s-au copt capsunele, profitam din plin de ele.

Ingrediente:

  • 750 gr capsuni proaspete
  • apa
  • 900 gr zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie

Mod de preparare.

  1. Mai intai spalam bine capsunile (apoi le cantarim).
  2. Punem capsunile intr-o cratita, le acoperim cu apa si le punem la fiert aproximativ 30 de minute.
  3. Luam capsunile de pe foc si strecuram sucul. Eu am avut 1,1l de suc. Adaugam zahar, eu am adaugat 900 de grame.
  4. Punem sucul rezultat la fiert pentru 45-50 de minute. Se va ingrosa usor, va fi foarte aromat, iar casa se va umple de arome. 🙂 Imediat ce il luam de pe foc adaugam si zeama de lamaie si il punem in fierbinte in sticlute. Cu apa minerala si zeama de lemaie, cu cateva frunze de menta am adus o bautura delicioasa si aromata celor dragi. Pofta buna!

Un alt sirop delicios, aromat si la indemana celor ce stau la curte este siropul de menta.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker