Ciorbe/SupeRetete internationale

Supa Ramen

Supa Ramen

Supa Ramen, supa Ramen cu noodles instant este o supa foarte gustoasa si foarte satioasa. Supa Ramen este o specialitate japoneza care consta in alaturarea unor legume cu carne de pui, peste sau porc si taietei. Se prepara usor, iar gustul este pe masura asteptarilor mele caci de mult timp asteptam sa gust supa asta. Am aflat de supa asta de cand vizionez seriale coreene online si tot de atunci de-abia asteptam sa gasesc noodles.

Cateva sfaturi!

  • Se pot folosi taietei/ noodles instant sau cu fierbere normala.
  • Pentru aceasta supa se prepara oua ramen, oua cu galbenus moale si cremos la fel ca in restaurantele japoneze.
  • In functie de preferinte, puteti alege carne de pui sau carne de porc pentru prepararea supei.
  • Este recomandat ca supa Ramen sa fie  consumata integral imediat ce a fost gatita. Daca raman mai mult timp in oala, taieteii vor absorbi toata supa.
  • Puteti adauga cmorcovi, ciuperci sau sa adaugati alta leguma cu frunze verzi cum ar fi spanacul.
  • Pungile cu taieteii pentru supa, vor avea incluse pliculete cu baza pentru supa si ulei. Le puteti folosi sau le puteti arunca. Eu am ales sa le folosesc. Am gasit acesti taietei la Profi.
  • Reteta usoara si rapida. Aceasta supa Ramen este foarte gustoasa, satioasa si extrem de usor de preparat.

Ingrediente:

 

  • 2 plicuri de taietei pentru supa
  • 200 gr piept de pui
  • 3 oua
  • 600 ml apa
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • 1 lingura cu sos de soia
  • 3-4 frunze de ceapa verde
  • susan
  • piper
  • sare

Mod de preparare.

1.Mai taiem fasii subtiri pieptul de pui si il condimentam cu sare si piper. Il calim in uleiul de masline si apoi adaugam apa. Lasam sa dea intr-un clocot, apoi scoatem pieptul de pui si il taiem feliute mici.

2.In supa de pui adaugam baza pentru supa si uleiul din plicurile de la noodle. Adaugam si sosul de soia si taietei. Acoperim oala cu un capac si lasam 5 minute la foc mediu.

3.Ouale Ramen se pregatesc astfel: punem o oala cu apa la fiert. Cand clocoteste apa, adaugam ouale ( acestea trebuie sa fie acoperite cu apa). Le lasam fix 7 minute la fiert, apoi le scoatem intr-un bol cu apa rece si cuburi de gheata. Le lasam 5 minute la racorit si apoi le decojim. Se vor decoji perfect. Ouale Ramen vor avea galbenusul moale si cremos, ies perfecte.

4.Servim supa imediat ce este gata. Adaugam in  bolul cu supa si jumatati de ou, frunze de ceapa verde tocata marunt, piept de pui si seminte de susan. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker