AlteleVacante si calatorii

Vacanţa 2020 – mai plecăm ȋn vacanţă anul acesta?

Vacanţa 2020 – mai plecăm ȋn vacanţă anul acesta?

 

.

Aveam ȋn plan să bifăm multe destinaţii noi despre care mă informasem şi care mă atrăgeau. Se spune că fiecare vacanţă pe care o facem are un rol terapeutic, te ajută să te deconectezi de problemele zilnice şi te introduce ȋntr-o zonă de mister şi relaxare.

In contextual actual de pandemie, mai putem visa anul acesta la o vacanţă ȋn afara ţării? Din cauza pandemiei foarte mulţi români şi-au anulat deja vacanţele programate pentru lunile mai şi iunie, o parte dintre ei şi pentru lunile urmatoare. Mulţi dintre aceştia nu şi-au putut recupera avansul plătit pentru vacanţă, agenţiile de turism oferindu-le opţiunea de reprogramare a concediului. Specialiştii  ȋn turism sunt de părere ca românii vor prefera anul acesta vacanţele pe teritoriul tării noastre, ȋn locuri mai puţin aglomerate, dar ȋn principal la mare.

Mass media ne sfatuieşte să nu facem planuri de vacanţa ȋn contextual actual. Dar, cred eu că ȋn această perioadă multi dintre noi am ȋncercat să ne deconectăm şi să ȋncercăm să ne gândim la o scurtă vacanţă. Inainte de pandemie ne doream să vizităm Antalya. Acum am descoperit virtual atâtea locuri frumoase ȋncat aş ȋndrăzni să fac un top 5 al destinaţiilor propuse.

1.Cappadocia– o regiune istorică din Turcia ce pare desprinsă din poveşti, o regiune ce te poate rupe de realitate.

2.Pamukkale– un loc unic ȋn lume, cu siguranţă atrage mii de turişti anual. Se spune că dacă faci baie ȋn această apă, vei ramâne tânăr mereu J

3.Innsbruck ȋn Austria este o destinaţie de vacanţă pe care mi-aş dori să o bifez atât pe timp de iarnă, cât şi vara.

4.Alsacia – o regiune franceză aflată la graniţa cu Germania, dar o regiune atât de pitorească  şi cu atât de multă ȋncărcătură istorică. Franţa a fost ȋntotdeauna pe lista mea “ de vizitat”, mais l’ALSACE  est adorable.

  1. Maroc – ar fi o călătorie ȋntr-o lume plina de mister şi fascinaţie.

Ar mai fi multe de văzut, cel puţin acum facem planurile.

Voi  ce vă doriti să vizitaţi după ce trece pandemia?

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 3

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker