Checuri/brioseDulciuri

Briose cu dovleac si inima de ciocolata

Briose cu dovleac si inima de ciocolata

Briose cu dovleac si inima de ciocolata sunt briose aromate si delicioase pe placul copilului. Le-am facut impreuna, si am adaugat bomboane de ciocolata la fiecare brioasa si bomboane colorate deasupra fiecareia pentru bucuria copilului. Sunt aromate, gustoase, specifice toamnei cand dovleacii sunt atat de dulci si de gustosi.

Sfaturi!

  • Dovleacul se fierbe inainte, se paseaza si se adauga in compozitia de briose.
  • Am afaugat bomboane de ciocolata de la Schogetten, cate o bombonica la fiecare briosa.
  • Am avut hartii micute pentru briose, asa ca mi-au iesit 24 de mini briose. Daca aveti hartii normale, va vor iesi mai putine.
  • Dovleacul l-am cantarit crud inainte sa-l pun la fiert.
  • Untul se topeste in cuptorul cu microunde, se lasa la racorit 5-7 minute, abia apoi se amesteca cu laptele si se adauga in compozitia de galbenusuri.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 200 gr dovleac
  • 150 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 180 gr zahar
  • 380 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de scortisoara
  • 2 ciocolate Schogetten ( sunt portionate in cubulete individuale) 
  • bombonele pentru decor

Cum preparam Briose cu dovleac si inima de ciocolata

1.Mai intai fierbem dovleacul, il pasam bine si il lasam sa se raceasca. Apoi topim untul si il lasam la racorit cat timp pregatim restul ingredientelor.

2.Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.

3.Mixam si galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar. Amestecam laptele cu untul topit si il adaugam peste galbenusuri. Mai mixam un minut.

4.Adaugam faina, praful de copt peste galbenusuri si mai mixam 1 minut sa le incorporam bine.

5.Adaugam albusurile peste compozitia de galbenusuri si esenta si amestecam cu ajutorul unei spatule.

6.Tapetam o tava de briose cu hartii speciale si umplem fiecare forma aproximativ 3/4. Adaugam cate o bomboana de ciocolata si o acoperim cu compozitie pentru briose. Adaugam bombonele de decor si coacem briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trec testul cu scobitorarea, aproximativ 25 de minute.

Pofta buna!

Va recomand si briose cu portocala, foarte aromate si delicioase.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 73 = 75

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker