MancaruriPorc

Friptura din pulpa de porc cu rosii in suc propriu

Friptura din pulpa de porc cu rosii in suc propriu

Friptura din pulpa de porc cu rosii in suc propriu este o friptura extrem de frageda si de gustoasa, o friputra care se prepara foarte usor si perfecta atat de sarbatori, cat si pentru o cina obisnuita in familie. Ne place sa servim aceasta friptura cu muraturi sau cu salata verde sau salata de varza. Sau cu o garnitura de cartofi. Eu prepar aceasta friptura si atunci cand avem musafiri, imi place ca se prepara usor iar eu pot face alte treburi prin casa. Si de fiecare data a fost apreciata.

Cateva sfaturi!

  • Pentru o friptura de porc frageda si suculenta trebuie sa acoperim carnea cu sos sa poata fierbe suficient si sa nu ramana uscata.
  • Este nevoie sa gatim friptura cel putin 1, 30h .
  • Din cand in cand intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta. Acest procedeu se repeta de 3-4 ori in timpul coacerii.
  • Inlocuiri. Pulpa de porc se poate inlocui cu cotlet sau muschi de porc.
  • Reteta usoara.  Aceasta friptura se prepara usor, fara sa fie nevoie sa lasam carnea la marinat inainte de gatire.

Ingrediente:

  • 1.5 kg pulpa de porc
  • 1 conserva de rosii in suc propriu / 400 gr
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • patrunjel verde

Cum preparam Friptura din pulpa de porc 

1.Mai intai feliem carnea in functie de preferinta. Eu am taiat felii de carne de aproximativ 1,5- 2 cm grosime.

2.Punem carnea intr-o tava de teflon, de yenna sau orice tava fara capac si adaugam rosiile in suc propriu. Adaugam si apa astfel incat carnea sa fie total acoperita de lichid.

3.Adaugam usturoiul taiat marunt, sare si dam friptura la cuptor pentru minim  o ora si jumatate. In acest timp intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta de mai multe ori. Cand se rumeneste pe o parte, intoarcem carnea pe cealalta parte. La final adaugam si patrunjelul verde tocat marunt.

Friptura este suficient gatita atunci cand o putem strapunge cu furculita cu usurinta. Pofta buna!

Sper ca v-a placut rateta noastra si va invitam sa impartasiti cu piretenii aceasta reteta simpla pentru o friptura gustoasa.

Va recomand si o friptura din pulpa de porc marinata.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker