Altele

Beneficiile consumului de struguri

Fructele vedeta ale inceputului de toamna- strugurii, au o istorie de aproximativ 8.000 de ani, primele culturi de vita de vie regasindu-se in zona Orientului Mijlociu.  Strugurii sunt considerati fructe-medicament cu numeroase beneficii asupra organismului, desi au o valoare calorica de 900 kcal/ kg.

Strugurii sunt foarte sănătoși, mai ales dacă sunt consumați cu tot cu coajă și sâmburi. Coaja conține cele mai multe dintre substanțele nutritive, iar sâmburii au proprietatea de a reduce colesterolul.

  • Strugurii intaresc sistemul imunitar si revitalizeaza organismul. Bogati in vitaminele B1,B2,B3, A, C, strugurii ajuta la formarea de anticorpi si la cresterea energizarii organizmului.
  • Bogați în fibre și minerale, strugurii roșii sunt un puternic laxativ, de aceea se recomandă persoanelor cu probleme de constipație sau persoanelor supraponderale.
  • Sucul de struguri roșii băut pe stomacul gol dimineața este cel mai bun tratament pentru prevenirea și tratarea aritmiei, aterosclerozei, dispneei, edemului cardiac și infarctului miocardic, deoarece curăță vasele sangvine de depunerile de colesterol. Curele de struguri trebuie să dureze minimum o lună pentru a avea efectul dorit. Se mănâncă 2 kg de struguri roșii pe zi, împărțite în 5 porții pe durata întregii zile.
  • Strugurii conţin antioxidanţi puternici cunoscuţi sub denumirea de polifenoli, care pot încetini sau preveni multe tipuri de cancer, inclusiv cel de esofag, plămâni, gură, farinx, pancreas, prostată şi colon.
  • Datorită conţinutului ridicat de potasiu, strugurii sunt recomandaţi celor cu o tensiune arterială mare pentru combaterea efectelor sodiului asupra corpului.
  • Copiii anemici și persoanele care suferă de anemie să facă cură de o lună cu struguri roșii.

Pe langa toate aceste beneficii, sucul proaspăt de struguri este o excelentă soluţie demachiantă şi de reîntinerire a pielii. Are un efect vitaminizant, uşor răcoritor şi calmant. Este recomandat atât pentru tenul normal, cât şi pentru cel gras şi cel iritat.

În plus, vitamina PP, prezentă în struguri, este excelentă pentru ten şi pentru prelungirea bronzului.

Strugurii sunt fructe-minune ale toamnei si sunt recomandati si datorita continutului lor bogat in apa, care contribuie la mentinerea unei bune hidratari a corpului si a pielii.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker