Briose umede cu zmeura
Briose umede cu zmeura
Briose umede cu zmeura si ciocolata sunt cele mai delicioase si rapide briose pe care le-am facut. Ies aproximativ 16-17 briose din aceasta compozitie;
Ingrediente:
- 3 oua
- 125 g unt
- 125 g iaurt simplu( un iaurt mic)
- 250 g zahar
- 250 g faina
- 1 plic de praf de copt
- 125 g ciocolata amaruie
- 70-100 g zmeura congelata/ proaspata
- esenta de rom
Mod de preparare briose.
1.Untul moale, de la temperatura camerei, il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare.
2.Adaugam iaurtul si apoi faina amestecata cu praful de copt si esenta si amestecam bine 1 minut sa le incorporam bine.
3. Adaugam ciocolata taiata marunt cu cutitul si amestecam
4. Punem compozitie in hartiile pentru briose, dar avem grija sa nu le umplem ( punem aproximativ 3/4) pentru ca va creste foarte mult compozitia si va curge din forme.
5. Presaram si deasupra zmeura si dam briosele la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Presaram zahar pudra la final ( optional). Le lasam sa se raceasca si putem servi. Pofta buna!
One Comment