Bruschete cu usturoi si salata Havuc Tarator

Bruschete cu usturoi si salata Havuc Tarator
Bruschete cu usturoi si salata Havuc Tarator este o gustare foarte inspirata si gustoasa. Bruscehetele se pot servi la micul dejun sau ca o gustare intre mese. Se pot lua chiar la pachetel sau pot completa elegant si un platou cu aperitive festive daca taiem painea in felii rotunde. Salata Havuc Tarator este de origine turca si este o salata usor dulceaga de care sotul meu s-a indragostit de cum a gustat- o.
Sugestii
- Folosim 3-4 fire de usturoi verde sau 3 catei de usturoi.
- Folosim baghete sau paine proaspata pe care o feliem noi.
- Bruschetele nu se consuma crude, acestea se coc in cuptor pana cand se rumenesc. Daca le rumenim mai mult, acestea vor deveni mai crocante.
- Reteta usoaara. Aceasta reteta de bruschete se prepara foarte usor si intr-un timp foarte scurt.
Ingrediente:
- 1 bagheta
- 1 legatura patrunjel
- 3 catei de usturoi
- 8 linguri cu ulei de masline
- sare
- 1 morcov mare
- 1 iaurt grecesc + 2 catei de usturoi
Cum preparam Bruschete cu usturoi si salata Havuc Tarator
1.Taiem bagheta in 2 pe verticala, apoi portionam cat de lungi dorim bruschetele. Putem sa taiem painea si in feliute mici si rotunde. Baghetea se poate inlocui cu orice tip de paine aveti in casa.
2.Punem 3 catei de usturoi, legatura de patrunjel, 4 linguri cu ulei de masline si sare intr-un bol si pasam cu ajutorul unui mixer vertical pana cand amestecul devine aproape o pasta.
3.Ungem baghetele cu pasta de patrunjel si le dam la cuptor pentru 10-12 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca usor pe margine.
4.Intre timp preparam salata de morcov. Razuim morcovul, il punem intr-o tigaie, adaugam 4 linguri de ulei de masline si il calim timp de 8-10 minute doar cat sa se inmoaie, nu sa se prajeasca. Lasam morcovul la racit.
5.Pasam 2 catei de usturoi, adaugam un praf de sare si adaugam iaurtul grecesc, adaugam si morcovul calit si amestecam. Mai adaugam sare daca este nevoie.
Servim bruschetele cu salata de morcov. Pofta buna!
Pentru aceasta reteta mi-am gasit inspiratie la doamna Alice Ozturk, de aici