LegumeMancaruriPorcRetete usoare de post
Cartofi cu pesmet la cuptor
Cartofi cu pesmet la cuptor
Cartofi cu pesmet la cuptor sunt o garnitura extrem de gustoasa sau o mancare de post senzationala si satioasa. Uneori am servit cartofii alaturi de sos tzatziki si aripioare marinate si au fost insuficienti. Alteori ca mancare de post cu salata de rosii. Acum le-am adaugat cateva feliute de afumatura caci aveam ramasa prin frigider de cateva zile. Au iesit super gustosi!
Despre cartofi la cuptor cu pesmet:
- Este o reteta care se pregateste foarte usor, iar timpul de gatire este relativ scurt.
- Uleiul de masline poate fi inlocuit cu ulei de floarea soarelui.
- Se pot adauga si alte condimente sau verdeturi in functie de preferinta.
- Daca preparatii cartofii ca mancare de post, atunci eliminati afumatura!
Sfat!
- Adaugati un catel de usturoi razuit peste cartofi pentru un plus de aroma!
Cartofii si beneficiile lor
- Cartofii nu sunt doar hranitori, ci aduc si multe beneficii.
- Poate inlocui cu succes painea in cadrul dietelor sau in cazul diabeticilor.
- Gatit corespunzator, cartoful nu ingrasa.
- Este o leguma ieftina, la indemana oricui.
Ingrediente:
- 1 – 1,5 kg cartofi
- 70-100 kr kaiser sau muschi afumat
- 5 linguri de ulei de masline
- 3 linguri de pesmet
- sare grunjoasa
- oregano
- piper
- ardei boia dulce
Cum preparam cartofi cu pesmet si afumatura
- Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete.
- Punem cartofii intr-un bol, adaugam sare, piper, ardei boia, pesmetul si oregano si amestecam bine.
- Punem cartofii intr-un vas de yena si adaugam uleiul. Razuim pe razatoarea cu ochiuri mici un catel de usturoi deasupra cartofilor. Adaugam si feliute de afumatura.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Dupa primele 20 de minute intoarcem cartofii in tava cu ajutorul unei spatule. Ii dam din nou la cuptor pana cand se gatesc suficient. Servim cu sos tzatziki si diverse fripturi. Pofta buna!