Coaste de miel la cuptor
Coaste de miel la cuptor
Coaste de miel la cuptor sunt suculente, gustoase, extrem de gustoase, satioase si sanatoase pentru ca sunt gatite la cuptor. In plus, se prepara usor, iar alaturi de o salata sau un piure, un orez sau diverse sosuri sunt nemaipomenite. Reteta asta o am de la mama unei prietene, insa ea facea pulpele de pui in acest fel. Si coastele de miel au iesit foarte bine.
Carnea de oaie este sanatoasa, este o sursa de proteine, avand in acelasi timp un continut scazut de grasimi si colesterol. Se recomanda si copiilor de la 2 ani in sus cate 50 de grame de carne de oaie pe zi.
Sfaturi!
- Ungem coastele de miel cu condimente si le lasam la rece 1 ora.
- Inainte sa bagam vasul la cuptor il acoperim cu capac sau cu folie de aluminiu. Lasam friptura acoperita timp de 30-40 de minute, dupa care luam capacul si o lasam sa se rumeneasca frumos.
- Reteta usoara si cu putine ingrediente. Aceasta reteta este foarte usor de preparat si cu putine ingrediente.
Ingrediente:
- 600-700 gr coaste de miel
- 1 lingura ardei boia afumat
- sare
- piper
Cum preparam coastele de miel la cuptor
Punem ardeiul boia, sarea si piperul intrun bol si le amestecam. Presaram deasupra coastelor de miel pe ambele parti.
Punem coastele de miel intr-un vas ceramic si acoperim cu capac. Daca vasul ceramic nu are capac, putem folosi folie de aluminiu. Dam coastele la cuptorul preincalzit la 200 de grade si le lasam 35-40 de minute. Indepartam capacul, intoarcem coastele si le mai lasam la cuptor inca 35-40 de minute de data asta fara capac. Din cand in cand le intoarcem sa nu se lipeasca. Acestea se vor rumeni frumos pe toate partile.
Simplu nu? Asta-i tot. Sa aveti pofta si sa va bucurati de masa voastra!
Noua ne place foarte mult si tocana de oaie in vas ceramic ,dar adoram si chiftelutele din carne de miel.