Ciorbe/Supe
Supa de pui cu taietei de casa
Ador supele cu taietei de casa. Bunica facea vara ciorba de rosii cu taietei de casa si erau cele mai bune. Supa asta mi-a amintit de copilarie si ciorbele gustoase ale bunicii.
Ingrediente:
- carne de pui
- 2 cepe
- 2-3 cartofi
- 3 morcovi
- 200 g pastai de fasole
- 4-5 rosii
- 1 ou
- 3 linguri de faina
- marar
- sare
Mod de preparare supa de pui cu taietei de casa.
1. Curatam si taiem legumele ( ceapa, cartofii, morcovii si pastaile) si le punem la fiert impreuna cu carnea de pui pentru 20 de minute.
2.Taiem rosiile cuburi mici si le adaugam in supa.
3. Punem faina intr-un bol, adaugam oul si framantam putin aluat tare si nelipicios. Intindem cu sucitorul aluatul cat putem de subtire si taiem fasii cat de subtiri posibil.
4. Punem taieteii in supa, acoperim si lasam la fiert inca 20 de minute.
5. Potrivim de sare si adaugam mararul tocat marunt la final.
One Comment