Ciorbe/Supe

Ciorba de porc cu zeama de varza

Ciorba de porc cu zeama de varza

Ciorba de porc cu zeama de varza este ciorba aia traditional romaneasca ce se regaseste in majoritatea gospodariilor in preajma sarbatorilor de iarna. Imi aduc aminte cum in copilarie mama lasa ciorba asta sa fiarba pe plita sobei. Mirosea atat de bine in casa( si nu-si mai facea probleme ca miros hainele a mancare ).  Este gustoasa ciorba aceasta si usor de pregatit.

Ingrediente:

  • 1 kg costita de porc
  • 2 cepe
  • 3-4 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel mic
  • pasta de tomate/ rosii in suc propriu
  • 1/1,5 litru de zeama de varza
  • 2 oua
  • sare
  • leustean

Mod de preparare.

  1. Punem costita de porc la fiert pentru 20 de minute si ii luam spuma cand este nevoie.

2.Adaugam ceapa tocata cubulete sau julienne, morcovul, ardeiul gras tocate cubulete, acoperim si lasam inca 15 minute la fiert.

3.Adaugam pasta de tomate, cartofii si zeama de varza, acoperim cratita si lasam din nou la fiert pana cand cartofii si carnea sunt fierte.

4.Adaugam telina tocata si dovlecelul dat pe razatoare si mai lasam 10 minute la fiert( telina si dovlecelul sunt legumele care fierb cel mai usor). Adaugam ouale batute la final si leusteanul si potrivim de sare.

 

O alta ciorba iubita de noi si care imi aminteste de copilarie este ciorba de pui cu taietei de casa. Facea bunica ciorba asta cu pui crescut in curte, cu rosii din gradina si multi taietei facuti de ea, un deliciu. Cand am timp, fac si eu taietei de casa si ii folosesc la ciorbele cu carne de pui.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

36 − = 34

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker