MancaruriPorc

Cuscus cu chiftelute in sos de rosii

Cuscus cu chiftelute in sos de rosii

Cuscus cu chiftelute in sos de rosii este o mancare senzationala care se prepara usor si rapid. Sotul a fost cel mai incantat de gustul mancarii. Dupa ce am terminat-o a zis ca vrea din nou cuscus cu chiftelute. Am adaugat o jumatate de lingurita de garam marsala, un condiment care noua ne place foarte mult.

Cuscusul

  • Cuscusul este o mancare traditionala in tarile arabe din nordul Africii fiind preparat din faina de grau dur si apa formandu-se bilute mici de dimensiuni variabile.
  • Cuscusul este o mancare ce se prepara aproape instant. Se clocoteste apa/ supa si se adauga cuscusul. Se acopera oala si se lasa la odihnit 10 minute.
  • Cuscusul se poate servi ca fel principal alaturi de legume, se poate servi ca si garnitura sau se poate adauga in salate.

Portii

  • Din aceste cantitati mi-au iesit 4 portii de mancare.

Ingrediente:

  • 250 gr cuscus+ 450 ml apa + 1 lingura boabe coriandru 
  • 350 gr carne de porc
  • 2 cepe medii 
  • 1 ou
  • 3 linguri pasta de tomate
  • ardei boia dulce
  • piper
  • sare
  • optional: 1/2 lingurita garam marsala
  • patrunjel verde

Cum preparam Cuscus cu chiftelute in sos de rosii

1.Mai intai curatam si tocam o ceapa. O calim in 3-4 linguri de ulei si adaugam apoi pasta de tomate plus o cana de apa. Trebuie sa fie apa suficienta astfel incat sa acoere chiftelutele cand le vom pune.

2.Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt, cu oul, cu sare, piper, ardei boia si patrunjel tocat marunt. Formam chiftelute mici pe care le vom pune in sos. Fierbem sosul la foc mic spre mediu. Lasam mancarea la fiert timp de 25-30 de minute. Daca este nevoie mai adaugam putina apa. Adaugam sare, piper, ardei boia, garam marsala si patrunjelul verde tocat marunt la final.

3.Pentru cuscus procedam astfel: punem o oala cu 450 ml apa la fiert si o lasam pana cand incepe sa clocoteasca. Adaugam apoi cuscusul, 1 lingura de ulei, sare si boabe de coriandru si mai lasam 2-3 minute cuscusul la fiert. Stingem focul cuscusului, acoperim oala cu un capac si lasam cuscusul sa se gateasca timp de 10 minute. Da, in acest timp cuscusul se va umfla, va deveni moale.

Servim cuscusul cu mancarea de chiftelute. Pofta buna!

 

Va recomand si cuscus regal cu tocana de porc.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker