Oaie

Dovlecei umpluti cu carne de miel

Primii dovlecei de la tara de anul acesta i-am facut umpluti cu carne de miel. In trecut am facut si cu carne de pui sau porc si ies la fel de gustosi.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 250 g carne de miel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • marar 

Mod de preparare dovlecei umpluti cu carne de miel.

Mai intai dam in cateva clocote carnea de miel, apoi o taiem cubulete.

Punem ceapa tocata marunt impreuna cu carnea la calit. Adaugam si morcovul dat pe razatoare.

Dovleceii ii taiem in 2, apoi cu o lingurita le scobim jumatatea.

De la o jumatate de dovlecel, taiem marunt ceea ce am scos de la jumatate si adaugam peste carne la calit. Adaugam si sare si pasta de tomate si mai lasam 1 minut pe foc. Umplem dovleceii cu compozitia de carne, adaugam apa in tava, presaram marar si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 40-50 de minute sau pana cand dovlecelul este moale. Facem proba cu o furculita.

Punem deasupra smantana sau radem cascaval si servim cu pofta!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

83 − 80 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker