Dovlecei umpluti cu carne de miel

Primii dovlecei de la tara de anul acesta i-am facut umpluti cu carne de miel. In trecut am facut si cu carne de pui sau porc si ies la fel de gustosi.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 250 g carne de miel
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 lingura pasta de tomate
- sare
- piper
- marar
Mod de preparare dovlecei umpluti cu carne de miel.
Mai intai dam in cateva clocote carnea de miel, apoi o taiem cubulete.
Punem ceapa tocata marunt impreuna cu carnea la calit. Adaugam si morcovul dat pe razatoare.
Dovleceii ii taiem in 2, apoi cu o lingurita le scobim jumatatea.
De la o jumatate de dovlecel, taiem marunt ceea ce am scos de la jumatate si adaugam peste carne la calit. Adaugam si sare si pasta de tomate si mai lasam 1 minut pe foc. Umplem dovleceii cu compozitia de carne, adaugam apa in tava, presaram marar si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 40-50 de minute sau pana cand dovlecelul este moale. Facem proba cu o furculita.
Punem deasupra smantana sau radem cascaval si servim cu pofta!
One Comment