Pandispan pufos cu rahat

Pandispan pufos cu rahat
Pandispan pufos cu rahat, un desert rapid si foarte, foarte delicios si aromat. Asa facea mama pandispanul in copilaria mea si tare bun mai era! Il facea cu o zi inainte de sarbatori, il acoperea cu un prosop si il lasa in debara pe un raft. Eu ma furisam si luam cate o bucatica, avea rahat si era delicios. O sa imi spuneti ca nu se numeste rahat ci lokum, ei bine, noi asa ii spuneam.
Am facut pandispanul intr-o forma rotunda cu diametrul de 21 de cm, dar se poate face in orice fel de forma aveti la indemana.
Ingrediente:
- 5 oua
- 200 g zahar
- 4 linguri de ulei
- 240-250 gr faina
- 1 plic de praf de copt
- 100 g rahat
- coaja de lamaie
- optional: esenta de vanilie
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare.
1.Mai intai separam abusurile de galbenusuri.
2.Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.
3.Mixam galbenusurile cu restul de zahar si cu uleiul 3-4 minute.
4.Adaugam galbenusurile peste albusuri si le incorporam usor.
5.Adaugam faina, praful de copt, esenta, coaja razuita de lamaie si rahatul taiat cubulete. Incorporam usor si turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
6.Coacem pandispanul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
7. Pudram cu zahar pudra vanilat si lasam la racit. Cand este perfect racit, putem portiona pandispanul. Pofta buna!
2 Comments