Pandispan cu cirese si ciocolata
Am fost ieri in vizita la bunici si am gasit ciresul rozaliu, plin de cirese ce incepeau sa se coaca. Unele mai coapte, altele mai rozalii, dar nu ne-am putut abtine si am ne-am apucat de cules. Nu multe, doar pentru a ne satura noi si pentru un pandispan 🙂 Si pentru ca aveam o ciocolata cu alune in dulap, am facut un dulce rapid si delicios cu cirese si ciocolata.
Ingrediente:
- 5 oua
- 5 linguri de ulei
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri cu varf de faina
- 1 plic de praf de copt
- 100 g ciocolata cu alune (Milka)
- 200 g cirese
- zahar pudra
Mod de preparare pandispan cu cirese si ciocolata.
1.Separam albusurile de galbenusuri.
2. Mixam albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le mixam 1 minut cu uleiul.
3. Adaugam galbenusurile peste albusuri, adaugam treptat si faina si praful de copt si incorporam cu o spatula.
4. Adaugam jumatate din cantitatea de ciocolata taiata cubulete mici si ciresele taiate si ele mai mici ( dupa ce le-am scos samburii), apoi ungem un vas de yenna cu ulei, il tapetam cu faina si turnam compozitia.
5. Presaram restul de cuburi de ciocolata si cirese si dam la cuptor la 180 de grade pentru 35 de minute.
6. Presaram zahar pudra la final si lasam la racit. Pofta buna!
4 Comments