Papricasul, o mancare ungureasca atat de gustoasa, pe care va sfatuiesc sa incercati si voi sa o preparati acasa, deoarece nu se prepara greu, iar rezultatul este….nemaipomenit.
Ingrediente:
- carne de porc
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 3-4 linguri de sos de tomate
- 2 oua
- 100 g faina
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- ardei boia
- patrunjel
Toacam ceapa si ardeiul si le punem la calit in ulei incins. Le lasam cateva minute, nu sa se prajeasca bine si adaugam carnea taiata in bucati de marimea dorita.
Lasam inca 10 minute la calit, apoi adaugam bulionul dizolvat intr-o cana de apa.
Daca este nevoie mai adaugam apa, sa acopere carnea. Adaugam sarea, piperul si ardeiul boia si lasam la fiert.
Preparam galustele din faina: batem cele doua oua, adaugam faina si un praf de sare si amestecam bine. Galustele le adaugam in sos, inainte cu 15 minute sa stingem focul, dar sa fie suficient sos, sa fiarba bine.
Luam o lingurita, o bagam in sos, apoi luam compozitie de galuste si punem in mancare. De fiecare data cand punem galuste, bagam lingurita in sos fierbinte.
Lasam la fiert 15 minute, adaugam patrunjelul si putem stinge focul.
Pofta buna!