Pizza cu piept de pui si busuioc
Reteta asta de blat de pizza imi place cel mai mult: iese crocant daca il intinzi mai mult sau pufos daca il lasam mai gros. Iar sosul de rosii cu ceapa si busuioc este minunat.
Ingrediente:
- 350 ml apa calda
- 25 g drojdie
- 700 g faina
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 ceapa
- 2 buc piept de pui
- ciuperci
- 100 g cascaval
- 50 g boabe de porumb
- 200 g masline
Mod de preparare pizza cu piept de pui si busuioc.
1.Pregatim aluatul: dizolvam drojdia cu zaharul in apa calduta. Adaugam uleiul, faina si sarea si framantam un aluat moale si nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentara si-l lasam la loc calduros 1 ora.
2. Pregatim sosul: amestecam pasta de tomate cu ceapa data pe razatoarea cu ochiuri mici si busuioc verde tocat marunt. Sare punem un varf de cutit.
3. Ungem tava cu ulei si intindem aluatul doar cu ajutorul degetelor. Ungem aluatul cu sos din abundenta, presaram cascaval dat pe razatoare, iar apoi presaram carnea de pui tocata marunt, ciuperci, masline si porumb.
4. Coacem pizza la cuptorul incins la 200 de grade pentru 20 de minute. Presaram din nou cascaval si mai dam 1 minut la cuptor. Pofta buna!
2 Comments