Prajitura cu crema de vanilie si blat din albusuri
Prajitura mea preferata este aceasta 🙂
Ingrediente blat:
- 6 albusuri
- 200 g zahar
- 100 g nuca prajita si maruntita grossier
- 4 linguri de faina
- 1 plic de praf de copt
Ingrediente crema:
- 6 galbenusuri
- 200 g zahar
- 300 ml lapte
- 150 g unt
- 4 linguri de faina
- 1 esenta de vanilie
- + 5 linguri de crema de ciocolata Finetti
Mai intai pregatim blatul astfel: mixam albusurile spuma cu zaharul pana cand devine o spuma tare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cu nuca prajita si maruntita.
Tapetam tava(eu am folosit o forma rotunda cu diametrul de 21 de cm) cu hartie de copt si punem compozitia de bezeaua, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute.
Pregatim intre timp si crema: mixam galbenusurile cu zaharul cateva minute pana devin mai albicioase. Adaugam faina treptat si laptele si amestecam bine. Punem amestecul pe foc, la foc mic, si amestecam continuu pana cand se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si amestecam din cand in cand sa se raceasca. Mixam untul moale, de la temperatura camerei si adaugam treptat din crema racita mixand in continuare. Adaugam esenta de vanilie.
Blatul racit il desprindem de hartia de copt. Adaugam deasupra blatului cele 5 linguri de crema de ciocolata incalzita 30 de secunde la cuptorul cu microunde pentru a o putea intinde mai usor.
Intindem ciocolata pe toata suprafata blatului, apoi punem crema de vanilie si o nivelam.
Dam prajitura 30 de minute la rece, apoi putem sa o portionam!
Dupa ce o degustam o dam din nou la rece!
Pofta buna!