Chec turcesc cu ciocolata

Chec turcesc cu ciocolata
Chec turcesc cu ciocolata sau Islak Chec este unul dintre cele mai delicioase prajiturele insiropate. Aceste se prapara destul de usor, nici macar nu este nevoie sa separam albusurile de galbenusuri si are un gust intens de ciocolata. In trecut am facut checul turcesc si la tava dreptunghiulara si l-am portionat cubulete.
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 180 gr zahar
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- 220-230 gr faina
- 1 plic praf de copt
- zahar vanilat
- 3 linguri cacao
Ingrediente sirop:
- 300 ml lapte
- 100 gr unt
- 150 gr zahar
- 3 linguri cacao
Cum preparam chec turcesc cu ciocolata
1.Se mixeaza ouale cu zaharul pana cand devin o spuma densa. Adaugam apoi uleiul si laptele si amestecam cu un tel. Adaugam si faina, cacao, praful de copt si zaharul vanilat si incorporam usor cu telul. Compozitia este moale, mai moale decat la checul obisnuit. Nu va faceti griji, asa trebuie sa fie!
2.Ungem o tava de yenna cu unt topit, presaram faina si turnam compozitia.
3.Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
4.In acest timp pregatim siropul. Punem toate ingredientele intr-o craticioara si le punem pe foc pana cand ciocolata incepe sa se ingroase.
5.Imediat ce scoatem checul din cuptor il feliem si il lasam 5 minute la racorit. Apoi turnam sos de ciocolata deaupra acestuia. Eu am oprit 3-4 linguri de sos de ciocolata si l-am adaugat deasupra checului cand l-am servit. L-am ornat si cu ornamente de ciocolata si sub forma de inimioara. Lasam checul cel putin 2 ore la rece. Pofta buna!