Prajitura pufoasa cu prune
Prajitura pufoasa cu prune
Prajitura pufoasa cu prune este o prajitura delicioasa si aromata care se prepara destul de rapid. Puteti adauga orice fructe doriti.
Ingrediente:
- 4 oua
- 150 g iaurt
- 1 cana de zahar
- 1 cana de faina
- esenta de vanilie
- 150 g prune
- optional: praf de copt
- 1 lingura de zahar+ 1/2 lingurita de scortisoara
- zahar pudra
Mod de preparare.
1.Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu esenta si cu iaurtul. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand devin o bezea ferma.
2.Adaugam galbenusurile peste albusuri si mai mixam 1 minut.
Ca unitate de masura pentru zahar si pentru faina am avut o cana, aceasta:
3.Adaugam treptat faina si mai mixam inca 1 minut. Daca adaugati praf de copt il amestecati cu faina, eu nu am pus praf de copt. Compozitia rezultata este putin mai vascoasa decat la chec obisnuit.
4.Ungem un vas de yenna cu ulei si il tapetam cu faina. Turrnam compozitia, iar deasupra ei asezam prunele taiate felii.
5. Deasupra presaram un amestec facut din zahar si scortisoara si dam la cuptorul princalzit la 200 de grade timp de 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
6. Imediat ce scoatem prajitura din cuptor presaram deasupra ei zahar pudra si o lasam sa se raceasca. Cand se raceste complet, o putem portiona. Pofta buna!
O alta prajitura pufoasa si delicioasa cu fructe, este aceasta – https://farfuria-cu-gust.ro/pandispan-cu-cirese-si-ciocolata/ , iar daca doriti sa renuntati la fructe, puteti face prajitura cu topping de ciocolata de casa. Yumii!
Care este preferata voastra?