
Mancare de vinete cu carne de vita
Mancare de vinete cu carne de vita, Ali Nazik- o mancare turceasca foarte diferita ca gust de orice alta mancare gustata pana acum. Insa gustoasa. Foarte gustoasa! Fie că le consumi pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale.
Vinete
- Vinetele sunt sărace în calorii. O singură vânătă conţine 35 de calorii. Nu conţin grăsimi dar au, în schimb, un conţinut mare de fibre care te ajută să te saturi repede fără să mănânci mult.
- Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, precum si un conţinutul crescut de fibre.
- Vânăta conţine multă apă, aproximativ 92%, iar la gătit aceasta va lăsa foarte mult suc în vas.
Mancarea turceasca
- Mancarea turceasca este foarte condimentata. Acestia folosesc fulgi de ardei iute pentru a condimenta orice mancare.
- Turcii prefera mancarea extrem de fierbinte. Chiar si ceaiul il servesc fierbinte.
Ingrediente:
-
3 vinete medii
-
500 gr carne de vita tocata
-
250 gr iaurt grecesc
-
1 ceapa
-
sare
-
piper
-
ardei boia dulce/iute
-
20 gr unt
-
20 ml ulei
Mod de preparare.
- Coacem vinetele, le curatam si le lasam la scurs. Le tocam.
- Punem vinetele la calit in unt topit. Le lasam 3-4 minute pe foc. Adaugam sare, piper si iaurtul grecesc. Amestecam si mai lasam inca 1-2 minute pe foc.
3. Separat calim ceapa tocata marunt impreuna cu carnea tocata timp de 8-10 minute. Adaugam sare, piper, ardei boia( eu am pus si dulce si putin iute) si amestecam. Lasam pe foc pana cand se evapora toata zeama lasata de carne.
4. Punem vinetele pe un platou, iar deasupra adaugam carnea tocata. Simplu si gustos! Pofta buna!
O alta mancare de origine turceasca si foarte gustoasa este Patlikan kebab
4 Comments