Placinta cu dovleac
Placinta cu dovleac
Placinta cu dovleac este atat de aromata, delicioasa si rapida. Aluatul poate fi cumparat sau preparat acasa. Eu pregatesc aluatul foietaj acasa dupa aceasta reteta – https://farfuria-cu-gust.ro/aluat-foietaj-de-casa/
- Daca avem un dovleac mare, putem sa-l razuim si sa-l punem in punguta la congelator. Se pastreaza perfect.
Ingrediente:
- 1 aluat foietaj
- 750 gr dovleac razuit
- 3 linguri de zahar
- 100 g nuca
- 1 lingurita scortisoara
- zahar pudra
Mod de preparare.
1.Mai intai dezghetam aluatul foietaj.
2.Dovleacul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si il punem impreuna cu zaharul pe foc la calit. Il lasam aproximativ 20-25 de minute. Inainte sa stingem focul, adaugam si scortisoara peste dovleac si amestecam bine.
3.Aluatul foietaj il impartim in 4 parti pe lungime si in jumatatea fiecarei fasii punem dovleac calit. Adaugam deasupra si nuca taiata cat mai grossier. Rulam fiecare fasie si punem in tava tapetata cu hartie de copt. Vor rezulta 4 rulade lungi.
4.Portionam si crestam din loc in loc placinta si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 de minute. Presaram zahar pudra deasupra placintei imediat ce o scoatem din cuptor. Pofta buna!
Cu aluatul foietaj se pot folosi diverse umpluturi: mere, ciocolata, budinca. Chiar si umpluturi sarate, se pot face branzoaice, tarte sau se pot face cu carnati. Depinde de imaginatia fiecaruia. Uitati ce am preparat noi cu aluat foietaj( uneori am folosit aluat foietaj facut acasa, alteori am cumparat): https://farfuria-cu-gust.ro//?s=aluat+foietaj
5 Comments