Chiftele de naut cu patrunjel

Chiftele de naut cu patrunjel
Chiftele de naut cu patrunjel sau Falafel, sunt foarte gustoase si usor de preparat, sunt preferatele fetei mele. Chiftelute din naut sunt chiftelute de origine arabeasca ce au la baza boabe de naut si ierburi proaspete, ce au un gust bogat, si se pot consuma alaturi de legume proaspete si chiar si atunci cand tinem post.
Cateva sfaturi!
- Nu avem nevoie de oua pentru a lega compozitia chiftelelor. Chiftelele nu se vor rupe in timpul prajirii deoareca adaugam faina in compozitie.
- Nu este recomandat sa se foloseasca boabe de naut din conserva, adica fierte, deoarece acestea schimba consistenta chiftelelor.
- Culoarea verde a chiftelutelor este data de patrunjel.
- Nautul trebuie lasat la inmuiat minim 10-12 ore.
- Putem pastra chiftelele cateva zile la frigider in caserole ermetic inchise.
- Reteta usoara. Falafelul se prepara extrem de usor si din putine ingrediente.
- Avem nevoie de un blender, robot de bucatarie care sa paseze boabele tari de naut.
Ingrediente:
- 250 gr boabe de naut
- 2 cepe medii
- 2-3 catei de usturoi
- 2 legaturi de patrunjel verde
- 1 lingura de faina
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita boabe de coriandru
- 1 lingurita sare grunjoasa
Cum preparam falafel – ul.
1.Mai intai punem boabele de naut la inmuiat in apa pana a doua zi. Avem grija sa punem apa suficienta, sa acopere boabele de naut cu 1-2 degete.
2.Scurgem apa in care am lasat nautul la inmuiat si punem nautul in vasul robotului de bucatarie. Adaugam si restul ingredientelor. Toate ingredientele deodata. Pornim robotul de bucatarie si maruntim ingredientele pana cand devin o pasta.
3.Formam chiftele de naut pe care le prajim in ulei incins. Acestea isi vor schimba culoarea in maro inchis in timpul prajirii, insa este normal. Pofta buna!