Stufat cu carne de porc

Stufat cu carne de porc
Stufat cu carne de porc, o friptura foarte gustoasa cu usturoi verde ca tot este acum sezonul lui. In general, noi facem stufat de miel, dar stiti cat de gustos este cu carne de porc? Nu va pot spune cat de bine miroase in toata casa de la usturoiul copt.
- Reteta usoara. Stufatul cu carne de porc este o reteta extrem de usoara pentru care sunt necesare putine ingrediente, insa este o reteta foarte gustoasa.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne/muschi de porc
- 7-8 fire de usturoi verde
- 3 linguri pasta de tomate
- un praf de sare
- un praf de piper
- marar verde
Mod de preparare.
1.Taiem carnea in portii potrivite de aproximativ 1-2 cm grosime si o punem in tava. Puteti folosi vas de yenna, vas cermaic sau orice tava pentru aragaz.
2.Dizolvam pasta de tomate intr-o cana de apa si o turnam peste carne, daca este nevoie mai adaugam apa cat sa fie la nivelul carnii sau chiar sa acopere putin carnea.
3.Usturoiul verde il taiem rondele si il adaugam si pe el. Adaugam sare si piper si dam friptura la cuptor pentru 60-70 de minute. Din cand in cand intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta. La final ii adaugam marar tocat marunt. Simplu si gustos si merge perfect cu o salata verde.Pofta buna!
Primavara, mai ales in preajma sarbatorilor Pascale, preparam acest stufat cu carne de miel. Miroase demnetial in toata casa si este senzational de gustos. Uitati reteta pentru stufat de miel.